Tarih Boyunca Ülkelerin Bir Birine Verdikleri 3 İlginç Hediye

Merhaba bugün sizlere Ülkelerin bir birine hediye etmiş olduğu 3 ilginç hediyeler hakkında bilgi vereceğim hadi fazla uzatmadan konumuza dönelim.

Sizde sevdiklerinize akrabaya eşe dosta hediyeler alıyor musunuz? Bir çoğu insan hediye almayı çok sevmektedir çünkü hediye almak son derecede keyifli ve insana mutluluk hissi vermektedir. Peki siz hediye alıp vermenin sadece insanlara özgü olmadığını biliyor musunuz? Belki bir dahaki konumuzda hediyeleşen hayvanlar hakkında bir yazı yazabiliriz her neyse ülkeler bile birbirleri ile hediyeleşmistir bizde size aralarında hediyeleşen Ülkelerin hediyelerinden bahsedeceğiz.

1 Özgürlük Anıtı
93 metre uzunluğunda Amerika Birleşik Devletleri'nin temsil eden sembollerinden biri olan Özgürlük Anıtı 1886 yılında ABD'nin bağımsızlığının 100. yılı olduğu vakit Fransa tarafından ABD' ye hediye edilmiştir.

2 Pandalar 
Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ilişkiler uzun bir süredir oldukça gergindir. Daha doğrusu ABD ile Çin ilişkisi tarihin her döneminde gergin olmuştur! Ancak geçmiş yıllarda, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adına bazı adımlar atılmıştı. 1972 yılında dönemin ABD Başkanı Richard Nixon, normalleşme adına oldukça önemli bir hamle yaparak Çin'e resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Nixon, Çin'i ziyaret eden ilk ABD başkanıydı...

Bu önemli ziyaret karşında Çin'in de bir adım atması gerekiyordu. Böylece Çin, eski bir gelenek olan "panda diplomasisini" devreye soktu ve ABD'ye iki adet panda hediye etti.

3 Stalingrad Kılıcı
II. Dünya Savaşı tüm dünyanın kaderini değiştirmiştir. tarihin en kanlı ve dehşet olaylardan biri.Savaşın da seyrini belirlemekte olan pek çok önemli olay ve muharebe vardı. İşte "Stalingrad Muharebesi" de onlardan birisidir. 23 Ağustos 1942'de başlamıştır 2 Şubat 1943 yılında sona eren muharebede Naziler ve Sovyet orduları karşı karşıya gelmiştir. Sovyet orduları, Naziler karşısında destansı bir zafer elde etmiştir ve böylece II. Dünya Savaşı'nın seyri önemli bir şekilde değişmiştir...

İşte bu nedenle O yılların İngiltere Kralı VI. George, Sovyetler Birliği lideri olan Josef Stalin'e hediye edilmek üzere bir kılıç yapılmasını istemiştir. "Stalingrad Kılıcı" bu şekilde yapıldı. Tarihi zaferin ve müttefik devletlerin minnettarlığını bir nişanesi olan kılıç, Sovyet lider Stalin'e O yılların İngiltere Başbakanı Winston Winston Churchill tarafından "Bu şeref kılıcını İngiliz halkının bir saygı göstergesi olarak sunmam emredildi." Bu sözler ile hediye edilmiştir 

16 Yorumlar

  1. İlginç hediyeler gerçekten, sadece özgürlük anıtını duymuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur Hocam Yorumunuz İçin Teşekkür ederim

      Sil
  2. Stalingrad kılıcının hediye verilmesi bayağı iyiymiş

    YanıtlaSil
  3. Özgürlük anıtının hikayesini "Titanic" filminden dolayı araştırıp okumuştum. Ama diğer hikayelerden bihaberim. Söz konusu devletlerin birbirlerine verdikleri hediyeler hakkındaki bu güzel açıklayıcı paylaşımınızdan dolayı teşekkür eder, kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim hocam yorumunuz için teşekkürker

      Sil
  4. Lindo panda. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
  5. İlginçli. :) Özgürlük Anıtı'nı hiç duymamıştım.

    YanıtlaSil
  6. Bu konuda hiç bilgim yoktu, aşırı şaşırtıcı bilgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hocam yorumunuz için teşekkürler

      Sil
Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski