Ağır Yorganların Sağlığa Faydaları ?

Merhaba bugün sizlere ağır Yorganların sağlığa faydaları ve zararları nelerdir onun hakkında bilgi vereceğim hadi konumuza geçelim.

Bugün sizlere vereceğimiz bu bilgiyi yeni nesil pek bilmez fakat eskiden ailesi ile vakit geçirmiş çocukluğunu o sıcacık yorganın altında mışıl mışıl uyumuş kişiler iyi bilir. Son yıllarda yapılan araştırmalar ve gözlemler sonucunda ağır yorgan altında uyumak stresi, anksiyete, uyku bozukluğu ve daha sayacagımız bir çok piskolojik rahatsızlığa fayda sağlamaktadır.
Konu Üzerinde Gözlemler ve araştırmalar yapan bilm insanlarına göre uykuya dalmadan önce rahatsız edici olmayan bir baskı insanı oldukça hızlı bir şekilde rahatlatmakta olduğunu belirtmişlerdir.

Birbirlerinden bağımsız olarak yapılan bir araştırmaya göre vücut ağırlığının yüzde onu kadar ağırlıkta olan yorganla uyumak sinir sistemini harekete geçirerek sakinlik hissi vermektedir. ve korku hissini hafifletmektedir.

Yani bundan bizim çıkardığımız şekil ise ortalama 80 90 kilo arası olan bir insan 10 kilo yorgan ile yatarsa depresyonu azaltıp sinir sistemine faydalı olduğu ortaya çıkıyor

Peki sizler ağır yorganlar hakkında ne düşünüyorsunuz yorumlara belirtirseniz seviniriz.


2 Yorumlar

  1. Bunu hiç duymamıştım, kış günlerinde ağır yorganlar iyi oluyordu gerçekten. Şimdi evler daha sıcak olduğu için hafif yorganlar kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  2. Yün olan yorganların sağlıklı olduğu u duymuştum ama ağırlık konusunu ilk kez duydum.

    YanıtlaSil
Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski